Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Διαμαρτυρία 108 μηχανικών για τη διάλυση της Πολεοδομίας Παλλήνης


Η Επιστολή
Το τελευταίο διάστημα λόγω της απομακρύνσεως του βασικού στελεχιακού δυναμικού του πολεοδομικού γραφείου του Δήμου σας, έχει παρατηρηθεί από εμάς τους υπογράφοντες ιδιώτες μηχανικούς – που δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στη περιοχή της αρμοδιότητάς σας – πλήρης απραξία (ακινησία και χάος είναι η καταλληλότερη έκφραση) σε ΟΛΑ τα τμήματα της πολεοδομίας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
1/ Το τμήμα αυθαιρέτων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της νέας προϊσταμένης ευρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και χάος με μεταταγμένους υπαλλήλους που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου. Παντελώς αδαείς και άπραγες, που είναι εν πολλοίς δικαιολογημένο όταν ποτέ δεν είχαν επαφή με τις πολλές λεπτές διαδικασίες που απαιτεί το εν λόγω τμήμα, με αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων τόσο από το ταμείο του Δήμου σας, όσο και από το Δημόσιο ταμείο και την καθυστέρηση επίλυσης και προώθησης αιτημάτων που προαπαιτούνται για την εν συνεχεία διεκπεραίωση από άλλα τμήματα της Υπηρεσίας δόμησης (Ν. 4014/2011, έκδοση αδειών νομιμοποίησης, συνέχιση οικοδομικών εργασιών κλπ).
2/ Το τμήμα χωροταξίας αδυνατεί για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ (υπήρξε το προηγούμενο του Καλλικρατικού νόμου), να εκδώσει διορθωτικές πράξεις και οικοδομησιμότητες ελλείψει του πολύπειρου υπαλλήλου ή εν πάση περιπτώσει υπαλλήλων σε ΑΠΟΛΥΤΗ σχέση με το αντικείμενο. Σημειώνουμε και εδώ τις προσπάθειες των εναπομεινάντων για μια ελάχιστη εξυπηρέτησή μας.
3/ Το πολύπαθο τμήμα αδειών που επιβαρύνεται και με άλλες «πολύπλευρες» αρμοδιότητες είναι σε πλήρη απραξία και οι 2 – 3 υπάλληλοι μηχανικοί προσπαθούν να εξυπηρετήσουν, άνω των δυνάμεών τους.
            Συμπερασματικά η Υπηρεσία είναι πρακτικά εκτός ελέγχου και ο νέος Διευθυντής, καλοπροαίρετος μεν, δεν έχει όμως βοήθεια του πεπειραμένου προσωπικού που θα έβαζε σε εύρυθμη λειτουργία την Υπηρεσία, επισημαίνοντας και όποια λάθη προκύψουν λόγω απειρίας.
Η μακρά μας εμπειρία, από τη συνεχή επαφή με τις πολεοδομίες, μας έδινε το δικαίωμα, μέχρι πρότινος, να καμαρώνουμε για την εύρυθμη λειτουργία και την ταχύτατη εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της πολεοδομίας Παλλήνης και να το διαλαλούμε παντού και πάντα.
Δυστυχώς για σας και ακόμη δυστυχέστερα για μας τώρα πια δεν μπορούμε να το κάνουμε.
            Συνεπώς, απευθυνόμαστε σε εσάς και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επιληφθείτε επειγόντως και ΑΜΕΣΑ για την επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του Πολεοδομικού Γραφείου (το μέχρι πρότινος καλύτερο στην εξυπηρέτηση Πολεοδομικό Γραφείο).
            Παρότι μακράν των προθέσεών μας, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε διαφορετικές περιπτώσεις, θα προβούμε σε άλλες μορφές πίεσης όπου αυτές είναι δυνατόν.
            Τέλος, σημειώνουμε ότι οι φορολογούμενοι πολίτες, πρέπει να γνωρίζουν ότι πρωταρχικός σκοπός των δημοσίων Υπηρεσιών είναι η άριστη εξυπηρέτησή τους αφενός μεν και αφετέρου ότι οι φόροι ανταποκρίνονται με το επίπεδο λειτουργίας της Υπηρεσίας σας.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ
ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ
(σύνολο 108 υπογραφές μηχανικών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου